Ellenőrzött visszér


Alkohollal a visszér ellen?

hogyan lehet élni visszér nélkül

Szerző: MTI Ritkábban szenvedtek visszérgyulladástól az alkoholt rendszeresne fogyasztó amerikai nők. Iowa államban 40 ezer nő két évtizedes vizsgálata járt ezzel az érdekes és sokak számára bíztató eredménnyel, amelyet az American Heart Journal közölt.

visszér csípő kezelés

Az Egyesült Államokban évtizedek óta több nagy vizsgálatban tanulmányozzák az életmód, a táplálkozási szokások és a legfontosabb társadalmi gondot jelentő betegségek - szívinfarktus, rosszindulatú daganatok - összefüggéseit.

Hirdetés Ön tudta? A visszeresség megjelenését a női nemi hormonok jelentősen befolyásolják, ezért nők esetében sokkal gyakoribb a visszeresség.

visszér és orvosi harisnya

A vizsgálati alanyok ismételten kitöltötték azt a tételből álló kérdőívet, mely táplálkozási szokásaikra, életvitelükre vonatkozott. A befutó adatlapok rendszeres értékelése már eddig is érdekes adatokat eredményezett.

visszerek a lábon szülés után

Három éve ebből a vizsgálatból született az a meglepő fölismerés, hogyha a nők naponta négyszer-ötször kávéznak, az kifejezetten kedvező a szív- és érbetegségek megelőzése szempontjából. A kávé is véd?

A rendszeres kávéfogyasztás esetében a magyarázatot a kutatók a kávé erélyes antioxidáns tulajdonságában találták meg.

Pamela L. Lutsey és munkatársai most azt vizsgálták, ellenőrzött visszér a ellenőrzött visszér tanulmányozott, alsó végtagi visszérgyulladások és az egyes tápanyagok fogyasztása között van-e valamilyen, eddig nem ismert összefüggés.

pigment a visszér ellen

Az első statisztikai értékelés azt jelezte, hogy a kávé a lábszáron, a combon bekövetkező, visszeres gyulladások szempontjából is védő hatású, de amikor egyéb szempontokat is figyelembe vettek, mint a testsúly, vagy az esetleges cukorbetegség, ez a kapcsolat már nem bizonyult jelentősnek.

Az viszont egyértelműen kiderült, hogy azok az idősödő nők, akik naponta ittak alkoholt, ritkábban kaptak visszérgyulladást, mint azok, akik soha nem fogyasztottak szeszt.

visszér gél kenőcs krém

A különbség 26 százalékos védettség volt az alkoholt fogyasztók javára.